Web_header_2.0

Frigör en timme om dagen genom att jobba effektivare med Outlook

OBS! Finns from april 2020 som digital halvdagsutbildning se datum genom att klicka här: Datum för öppna utbildningar

Vill du också få en "halleluja"- upplevelse?

På våra utbildningar är det alltid några deltagare som högt ropar "Aha!", "Wow", "Ha,ha!" eller till och med "Halleluja" när de får kunskap om en funktion eller inställning som kommer att frigöra mycket tid och/eller minska frustration. 

Genom utbildningen kommer deltagarna att lära sig metoder och arbetssätt för att jobba mer fokuserat, frigöra tid, få bättre kontroll och känna sig mindre stressade. Under utbildningen pratar vi om VAD som går att göra i Outlook men också HUR och VARFÖR.

Målet med utbildningen är:

  • Att få bättre kontroll på arbetsdagen, veckan och månaden genom planering och visualisering i Outlook.
  • Lära sig effektivare mailhantering för att kunna frigöra upp till en timme om dagen.
  • Lära sig metoder för att inte hålla allt i huvudet och system för att bli påmind när du behöver bli påmind.


Utbildningen sker med teoriavsnitt kombinerat med övningar så att deltagarna själva får testa olika funktioner och direkt kunna tillämpa teorin.

Deltagarna kommer att få tillgång till material i form av en Outlook-manual och har möjlighet att ställa frågor via mail eller telefon efter utbildningen.

I de öppna utbildningarna utgår vi från "skrivbordsversionen", dvs programmet på datorn, av Outlook men vi pratar även om kopplingen till mobil och surfplatta samt Outlook Online.

OBS! Utbildningen utgår från PC.

Utbildningen innehåller bl. a följande:

  • Att använda Mailen i Outlook på ett effektivt sätt – t ex bearbeta och ”tömma” inkorgen genom att använda snabbsteg och uppföljningsflaggor för att vid behov koppla till kalender och uppgifter. Prioritera i inkorgen genom att sätta regler för vissa inkommande mail, färgmarkera mail från vissa avsändare eller där man är kopierad. Skapa en bra mappstruktur och effektivt söka bland mail, använda olika signaturer, frånvarohanteraren, kunna fördröja leverans av mail, stänga av aviseringar och göra andra smarta inställningar, skapa egna kontaktgrupper, förstå kopplingar till program som OneNote mm. 
  • Att använda Kalendern i Outlook på ett effektivt och enhetligt sätt – Olika typer av kalenderbokningar, att kategorisera kalenderbokningar, använda schemavyn, göra om ett mail till en kalenderbokning, visa olika vyer, ändra tidsintervall, återkommande avtalade tider, möten eller händelser, skapa kalendergrupper, kunna dela kalendern och hantera behörigheter, privatmarkera bokningar, underlätta i letandet av lediga rum eller lediga tider för upptagna personer, koppla kalenderbokningar till OneNote mm.
  • Att använda Uppgifter i Outlook på ett effektivt sätt - olika sätt att skapa uppgifter, att få en samlad bild av kalenderbokningar och uppgifter i samma vy, att tilldela uppgifter, kategorisera uppgifter, sätta prioritet, markera som slutfört, skapa egna vyer, koppla uppgifter till OneNote mm. 

  Längd: 1 dag (OBS! digitala utbildningen är en halvdag)

Den här kursen ges både som öppen och företagsanpassad.
Som företagsanpassad kan vi självklart även skräddarsy både utifrån längd och innehåll. 

Kursledare: Våra Outlookutbildningar hålls av erfarna utbildare/konsulter som har mer än 15 års egen erfarenhet av systemet utifrån daglig användning och därutöver kontinuerligt testande av funktionalitet. De har dessutom genom åren utbildat 1000-tals personer i hur man använder systemet på ett smart och effektivt sätt.