Web_header_2.0

Skaffa sömnvänlig skärm även på iPhone

OK, det kanske är jag som är lite efter men när jag fick min nya iPhone och började surfa runt bland inställningarna så hittade jag den fantastiska funktionen "Night Shift". Dvs möjligheten att ändra ljuset på telefonens skärm för att lättare kunna somna på kvällen! (fler tips för att sova bättre finns i tidigare inlägg och även i nyhetsbrev nr 5).

Jag har schemalagt telefonen att varje kväll slå på Night Shift kl . 20.00 och slå av igen 07.00 och det funkar jättebra att kunna använda skärmen ändå trots ett gulare ljus.

För iPhone - Gå in under inställningar och välj "Visning och ljusstyrka", klicka på "Night Shift", ställ in tider eller aktivera manuellt. Hittar du inte funktionen kan du behöva uppdatera till senare iOS.

För androidtelefoner och datorn kan du ladda ner appen Twilight eller F.lux
 

Etiketter: sömn

Nyhetsarkiv