Web_header_2.0

Utmana dig själv

Tillbaka i vardagen igen efter en långt och skönt sommaruppehåll vill jag utmana dig att ändra en vana som du inte tror att du kan ändra. Att sluta med något du inte tror du kan sluta med och att börja med något som du haft svårt att få till tidigare.

Själv kände jag att jag ville komma ur mitt beroende av att dricka kaffe direkt på morgonen och ett antal gånger under dagen. Inte för att jag dricker för mycket utan mer beroendet att behöva börja morgonen med en kopp för att inte få huvudvärk osv.

För att inte gå ut alldeles för hårt så bytte jag ut morgonkaffet mot svart te (dvs lite koffein ville jag få i mig för att inte chocka kroppen :-)...) och så försökte jag att hålla mig till 1-2 koppar resten av dagen. Hör och häpna men det tog mindre än en vecka innan jag även kunde hoppa över teet på morgonen och klara mig fint på en kopp kaffe mitt på dagen. Detta innebär inte att jag inte kan dricka 3 koppar en dag ifall jag känner för det utan mer att bevisa för mig själv att jag kan komma ur en (o)vana som jag var väldigt beroende av.

Nu är min nästa utmaning att börja yoga regelbundet, jag är sjukt ovig, får ont i händerna så fort jag försöker göra hunden och kan definitivt inte andas samtidigt och ger därför upp efter en kort stund.

Men jag vill så gärna komma in i det för jag vet hur otroligt bra det är för välmåendet och hur bra min kropp skulle må av att bli lite smidigare. Därför har jag som en utmaning till mig själv anmält mig på Yogobe och tänker börja med de absolut enklaste och kortaste programmen eftersom det handlar om att ta myrsteg mot en ny, hållbar vana och därefter ta ytterligare steg.

Vad ska du sluta och/eller börja med? Anta utmaningen och bestäm en av varje redan idag!

Lycka till!

Nyhetsarkiv