Web_header_2.0

Våga vägra i jul - 7 tips för en fröjdefull och fridfull jul

Byt ut spel på mobilen mot brädspel, undvik Facebook och välj färdig pepparkaksdeg framför hemmagjord. Vi har tagit fram 7 tips för hur du får en fridfull jul genom att undvika stressmoment.

1. Våga vägra Facebook

I några dagar eller åtminstone timmar… Dras inte med av alla förskönade bilder från semesterparadis eller julbord. Det skapar så lätt additionsstress. Njut av din egen ledighet oavsett var du är och vad du gör. 

2. Våga vägra telefon- och/eller datorspel

Testa klassiska brädspel istället. Det finns många som är roliga oavsett ålder. Det blir en trivsam stund för hela familjen!

3. Våga vägra dyra julklappar till hela släkten.
Ett förslag är att ha en julklappslek med många små och billigare paket. Det lockar fram mycket skratt och gemenskap. Annars är det en jättebra idé att skänka pengar till välgörenhet som julklapp till någon annan.

4. Våga vägra dieter
Våga vägra allt vad dieter och annat heter och njut av det som du tycker om att äta. Det kommer ju ändå ett nytt år när du kan ta nya tag…

5. Våga vägra soffläge
Våga vägra soffläge om du vill röra på dig eller våga vägra träning om du hellre vill sitta i soffan.


6. Våga vägra 7 sorters hembakat
Oavsett om det gäller kakor eller julgodis. För att ändå få till myskänslan går det alldeles utmärkt att baka ut några plåtar färdig pepparkaksdeg. Du måste inte ha suttit och rört mormors pepparkaksdeg i timmar för att det ska lukta gott i köket en stund.

7. Våga vägra agera hotell
Våga vägra agera hotell med helpension om ni får övernattande gäster. Tydliggör att ni hjälps åt med allt för att alla ska kunna njuta av samvaron och ledigheten.


Ovanstående gäller ju bara om du inte njuter av att göra det så klart. Självklart ska du baka 7 sorters kakor, göra inlagd sill, bjuda hem hela släkten och skriva rim på paketen om du mår bra och tycker om att göra det. Med det så passar vi på TimeFinder på att redan nu önska dig en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

Nyhetsarkiv