Referenser

Innan ni anlitar ett företag för att hålla utbildning så vill ni ju säkerställa att utbildningen är bra och att den verkligen ger det resultat som utlovats. På TimeFinder vill vi självklart att det ska kännas jättebra direkt efter utbildningen men även under lång tid framöver.

Flera av citaten nedan har kommit in spontant via mejl eller uttalande från deltagare men vi har också bett några av våra kunder att uttala sig om TimeFinder utbildningar, både direkt men även flera månader efter genomförd utbildning.

"Jag vill än en gång tacka för utbildningen som jag har fått. Jag har stor nytta av kunskapen i mitt arbete med att frigöra tid till annat som är viktigt att kunna diskutera med chefer och medarbetare."
Mejl från deltagare på en verksamhetsintern heldagsutbildning i  Personlig Effektivitet & Outlook, 7 veckor efter utbildningen 

  • Hur man hanterar mailen har klart utvecklats, dels när man kollar av mailen (nu uppe i tre ggr per dag/morgon, lunch och vid hemgång) och hanteringen av mailen (arkivering samt ”flaggor” e.t.c).
  • Planeringen med Outlook har även underlättat tillvaron, lägger in ”egen tid”, planera in aktiviteter och att jobbar metodiskt för att ”äta elefenten”!
  • Tillvaron på arbetet har blivit mer planerat och kontrollerat vilket har gett ”kvalitet” i nedlagd arbetstid!"

Mejl från deltagare på en verksamhetsintern heldagsutbildning i  Personlig Effektivitet & Outlook, ca 2 månader efter utbildningen  

"Du får väldigt mycket bra och positiv respons som kursledare hör jag runt omkring mig också, så det får du ta till dig! :-)
Sen tror jag att många inte trodde att de skulle kunna lära sig så mycket om t ex Outlook, för det jobbar man med dagligen, men det gjorde vi ju! :-)"
Mejl från beställare/samordnare av verksamhetsinterna utbildningar för ca 100 personer i Hållbar Effektivitet med Outlook som verktyg samt Kom igång med OneNote och Lär dig mer om OneNote  

"Jag har via mitt jobb haft förmånen att få gå en endags kurs med Maria Breitholtz Söderström. Kursen hette Personlig Effektivitet och Outlook, och det var framförallt fokus på hållbar effektivitet. Otroligt bra och inspirerande kurs! Vi fick tips om riktigt kraftfulla övningar och dessutom fick vi lära oss få pli på mailboxen. Jag som får ca 40 mail/dag har i skrivande stund endast 26 mail i min inbox tex! Det utan att det tar någon energi – tvärtom!"
Cc-mejl till TimeFinder som en deltagare skickade till en organisation som ville ha tips om föreläsare/utbildare

"Jag har nu reflekterat, och jag har gjort en del förändringar i arbetssättet. Kursen tycker jag var riktigt bra, och har därför rekommenderat den för mina kollegor som tyckte det lät intressant. Hur som helst, STORT TACK för en väl genomförd utbildning, med ett så positivt engagemang och glädje från dig ! :-) Det var ett tag sedan jag möttes av en så engagerad och glad föredragshållare, så bara det glädjer mig fortfarande!"
Mejl från deltagare på heldagsutbildning i Personlig Effektivitet & Outlook, ca 2 månader efter utbildningen

"Jag känner mig verkligen jättenöjd :-). Jag jobbar mer strukturerat och upplever att jag äger min tid i större utsträckning. Tack för bra utbildning och alla tips!"

Mejl från Marie, deltagare på en verksamhetsintern heldagsutbildning Personlig Effektivitet & Outlook, 2 månader efter utbildningen 

"Tack för en väl genomförd utbildning, det blev mycket lyckat!
Vill ge dig beröm som en mycket tydlig och förtroende ingivande föreläsare/utbildare."

Chef och deltagare på en verksamhetsintern heldagsutbildning för 25 personer i Personlig Effektivitet & Outlook

"Jag ska visa något positivt som hänt sedan utbildningen... [jag som kursledare fick komma in på deltagarens rum och se en hel ny struktur och ordning & reda några veckor efter utbildningen] ...så du kan säga att det inte var helt värdelöst att låta en gammal gubbe gå på kurs för även om jag inte själv trodde det så går det faktiskt att lära gamla hundar att sitta :-)" 

Samtal med deltagare från utbildning i Hållbar Effektivitet inom Stockholm Stad ca 1 månad efter utbildningstillfället 

”Åh, vad mycket det gav mig i onsdags! Det var flera ”aha upplevelser” och jag har använt flera av tipsen redan. Mer ska det bli! Du som föredragshållaren var också suverän.”

Monica Paul-Pont, Chefsassistent/Chef växel och reception, Elektroskandia

"Här har det hänt massor. Jag håller efter min Mail, sorterar och kastar på ett helt annat sätt. Finns fortfarande saker att förbättra men Rom byggdes inte på en dag. Är fortfarande supernöjd över utbildningen."

Pernilla Johansson, Butikschef Systembolaget

"Tack för en mycket bra och väl genomförd utbildning, tänker aktivt varje dag på det som sades under utbildningen"

Mikael, deltagare på en verksamhetsintern heldagsutbildning i Personlig Effektivitet & Outlook

"Vi fick nöjet att anlita Maria på TimeFinder för två kurser – en endags kurs för supportledningen på Stockholms flygledningscentral och en halvdags kurs för ungefär 50 supportmedarbetare. Båda kurser uppskattades väldigt mycket. Maria kunde ge oss båda ”big picture” idéer om hur vi kunde sluta switchtaska, ta kontroll över våra arbetsdagar samt många konkreta tips om hur man kunde bättre använda Outlook (och OneNote) för att jobba effektivare."

Patrick Manzi, Manager – Operational Support Stockholms flygledningscentral, LFV

"Har fått mycket bra återkopplingar från deltagarna förra veckan. Många har också redan börjat jobba med vissa delar." 

Carina Sandström, Områdeschef Västerås, Systembolaget AB

"Tack för alla superbra tips som verkligen har gjort att jag kan jobba mer effektivt!"

Anna på Scouterna

"Det var en mycket bra kurs, jag har försökt promota mina kollegor att gå den vid nästa tillfälle."

Josef, deltagare på en verksamhetsintern heldagsutbildning i Personlig Effektivitet & Outlook

"Jag fick coachning i Personlig Effektivitet & Outlook av TimeFinder för nu flera år sedan. Och jag använder fortfarande verktygen jag fick lära mig där. De verktygen har gjort att jag känner mer kontroll och kan använda tiden mer effektivt. Och framförallt så märker jag snabbt när jag håller på att "trilla dit igen" och börjar planera in för mycket och då vet jag hur jag ska göra för att ordna upp det igen. Jag har också kunnat dela med mig av Outlook-tips till mina kollegor så vi alla har kunnat jobba mer effektivt. Rekommenderar alla att ta sig tid till detta - det kommer löna sig."

Frida Norin, Skatteverket
 

"Maria gav en rejäl tankeställare angående hur mycket tid som försvinner i multi tasking och när koncentrationen tappas. Hon är informativ, praktiskt och ger konkreta verktyg som inspirerar en att styra sin egen tid som hjälper för att bli mer effektiv och energi smart med sin tid. Tack!"

Anna-Maria Landin, Head of Organizational Development & Performance Management, Nasdaq OMX

"Jag ville bara säga tack för en kanonbra utbildning igår. Det hela är på en alldeles lagom nivå som jag tror jag passar alla (både oss på kontoret och de som sitter ute i produktionen). Men det jag ändå måste säga att det är just DU som gör hela utbildningen. Du är så proffsig och håller alla engagerade och uppmärksamma på ett bra sätt."

Maria Nilsson, Regionsekreterare & IT-samordnare, JM Entreprenad
 

”Jag är effektivare och ”sparar” uppskattningsvis en timme per dag genom att  inte hoppa fram och tillbaka samtidigt som jag känner att jag har mer kontroll. Känns bra att  gå hem när jag har bockat av alla uppgifter under dagen, kollat igenom morgondagen och veta att jag inte glömt något eftersom det finns i Uppgifter.”

Monika Larsson Schill, Avdelningsadministratör HR & Kvalitet, Systembolaget.
Deltagare på halvdagsutbildning Personlig Effektivitet & Outlook+ 1 timmes individuell genomgång hos Systembolaget

 

”Mycket bra utbildning, man fick en grundläggande förståelse hur man själv samt hjärnan fungerar, och hur man kan använda det till att bli effektivare, spara tid och prioritera sin tid till mera värdeskapande uppgifter, samt få bättre kontroll över sin egen tid. ”

Emil Andersson, Arbetsledare, Peab. Deltagare på TimeFinders öppna utbildning i Personlig Effektivitet
 

"Maria och hennes TimeFinder-utbildning var verkligen hur bra som helst. Många konkreta tips och mycket inspiration och dessutom en uppföljningsperiod efter utbildningen. Jag kommer absolut rekommendera utbildningen till andra."

Åsa freij, Financial Controller, Novare Human Capital AB.
Deltagare på TimeFinders öppna utbildning i Personlig Effektivitet

 

"Tack Mia! Du gjorde ett strålande jobb och alla var så nöjda och tyckte att du var jättebra som person och pedagog."

Nellie Wedén, Competence Manager, Jetpak
Beställare och deltagare på halvdagsutbildning i Personlig Effektivitet & Outlook hos Jetpak

 

 

 

 

"TimeFinder my Lifesaver" 
(klicka på länken och läs hela brevet)

 

 

 

"Kursen gällande personlig effektivitet var mycket bra eftersom den både gav kunskap om hur hjärnan fungerar när man försöker göra flera saker samtidigt, och konkreta tips på vad man kan göra för att underlätta sitt arbete. Att innan kursen var slut behöva ta ställning till exakt vad man själv tänker göra för att förbättra sin struktur var ett bra sätt att komma igång direkt så att kunskapen inte stannar på det teoretiska planet."

Sofia Malander, Chefsjurist, Ledningsstaben Landstinget i Östergötland
 

"Tusen tack för din fantastiska föreläsning! Deltagarna fick en utvärdering och den var mycket positiv."

Rose-Marie Ågren, verksamhetsledare på Företagslotsen, Uppsala kommun
 

”Vi på Conductive har anlitat Maria som talare på flera av våra konferenser. Hon har varit mycket uppskattad av våra konferensdeltagare och alltid ansträngt sig för att anpassa föreläsningen efter deltagarnas specifika önskemål och behov. Vi på Conductive kan varmt rekommendera henne som föreläsare!”

Linda Lagerdahl, projektledare, Conductive
 


"Under hösten 2010 så gick Fastighetskontoret över till Outlook 2007, tidigare använde vi GroupWise. Maria från Timefinder höll utbildning i att hantera Outlook och bli mer effektiv i sin vardag. Utbildningen var mycket lyckad och vi fick konkreta tips och arbetssätt för att underlätta användningen av Outlook. Jag kan varmt rekommendera utbildningen."

Johan Malmström, IT-samordnare Fastighetskontoret, Stockholms stad
 

"Tack för ett jättebra föredrag för ett par veckor sedan på TRR! Jag blev verkligen inspirerad av ditt föredrag och framförallt av den genuinitet som du förmedlade i detta ibland kanske inte helt lätta ämne. Det märks att du brinner för det du gör och att du ser ett värde för andra människor att lära sig detta."

Helene, deltagare på seminarium för TRR
 

"Jag gick kursen i Personlig Effektivitet med Maria från TimeFinder. Kursen har gett mig ett strukturerat sätt att arbeta. Jag känner mig trygg för jag vet att det som ska göras finns inplanerat och jag slipper den gnagande oron att ha glömt saker."

Pia Hill, ABB Robotics  

 

"Tack för användbara tips hur ytterligare struktur kan ge mindre stress. Kan rekommendera utbildningen till andra."

 Moa Malviker Wellermark, Ledningsstaben, Landstinget i Östergötland
 

 "Utbildningen i Personlig effektivitet har gett mig värdefulla och handfasta tips om hur man gör sin arbetsdag mer hanterlig, effektiv och framförallt roligare. Jag har lärt mig enkla sätt att hantera tidstjuvar, fått värdefulla råd om vad Outlook kan erbjuda samt kunskap kring hur jag ska lägga upp min arbetsdag för att på så sätt nå min maximala effektivitet! Jag rekommenderar verkligen utbildningen."

 Lisa Klockhoff, produktchef ACO Hud
 

”Utbildningen “Effektivitets Bootcamp” utlovade 10 timmars ökad effektivitet per vecka och jag vill nog påstå att jag faktiskt uppnått detta. Utbildningen gav mig konkreta verktyg och arbetsmetodik som jag har stor nytta utav och som hjälpt mig att få en mycket bättre styrning över min arbetssituation.”

Anders Fohlin, Vice President NASDAQ OMX
 

"Kursen i Personlig Effektivitet & Outlook med TimeFinder och Mia var mycket bra. Den var informativ utan några pekpinnar, lätt att förstå och intressant presenterat. Jag kan rekommendera kursen till andra."

Pernilla Tichadou, Personaladministratör Aktualitetsavdelningen TV4.
 

"Efter kursen med Maria och Timefinder för vår ledningsgrupp, där vi fick lära oss att använda Outlook optimalt och planera med hjälp av Outlook, har vi fått en dramatiskt högre kvalitet och precision på de projekt och aktiviteter vi genomför. Väsentligt färre missade "deadlines" och en god ordning som nu börjar genomsyra hela företaget."

Thomas Hagström, VD Svensk Krisledning
 

“På bara en enda dags utbildning har Maria hjälpt mig skapa ny ordning på min arbetstid. Hon kom väl förberedd och anpassade utbildningen efter mina personliga behov. Jag har äntligen förstått hur jag kan få tiden att räcka till – och dessutom få lite över. Då jag tidigare försökt att göra allt på en gång, med tron att det var enda sättet, har jag nu en helt ny effektivitet i att göra en sak i taget – utan att känna mig stressad! Eftersom jag själv är konsult kommer det dessutom direkt att påverka lönsamheten i mitt företag. Maria är en varm person med stor kompetens, som jag varmt rekommenderar.”

Carin Lindewall, copywriter/konceptutvecklare på Daytona samt ägare av Krimskrams
 

"Vi på avdelning Miljö o Teknik på Exploateringskontoret valde Timefinder för att under 2 utbildningstillfällen lära oss effektivare rutiner för möteshantering, och för personlig effektivitet. Så här i efterhand kan vi konstatera, att det gav flera "aha"-upplevelser som nu är till daglig nytta i vårt arbete, och vi har också fått en gemensam begreppsbild kring dessa frågor på kontoret. Utbildningarna har mer än väl motsvarat våra förväntningar."

Lars Yllenius, Byggprojektledare Enhetschef Exploateringskontoret Stockholms stad
 

"Maria är en schysst föreläsare som gör ämnet intressant utan att värdera ineffektivitet som något ont. Snarare betonar hon vitsen med att styra sin tid för att det ska bli någon tid över ... Själv har jag införlivat en rad konkreta råd från Maria, det gör min vardag mer strukturerad och överblickbar." 

Elisabeth Thelin, Förvaltningschef Miljö- och byggnadskontoret Sollentuna kommun
 

”Jag hoppade på Effektivitetsbootcamp med stort engagemang och med en önskan att sluta kolla mejlen hundra gånger om dagen. Med Maria som coach, ett strukturerat arbetssätt och med en förhållandevis lång uppföljningsperiod, fick jag möjlighet att ändra beteende. Jag tränar fortfarande, men har kommit en bra bit i att inte "multi-taska" och kollar numer mejlen enbart ett fåtal gånger om dagen.

Tanken att rensa ut på arbetsplatsen gillade jag! Jag känner mig nöjd och har läget under kontroll, har till och med tid över för att tänka kreativt och ta en kopp kaffe med mina kollegor!”   

Viktoria Hilding, HR-specialist Systembolaget AB
 

”Tack för ditt föredrag på TSN förra veckan, det var "mitt-i-prick" för mig. Nu har jag precis betat av dokumenten på din hemsida och är jättenöjd. Sedan ska jag kolla mailen för första gången idag, vinner så otroligt mycket tid på att vara disciplinerad med min mail! Fast det visste ju du redan. :-)” 

Minna, deltagare på seminarium i effektivt jobbsökande för Trygghetsstiftelsen
 

”Jag vill tacka dig för en bra kurs på TRR igår, som även var personligt och fint hållen av just dig som föreläsare." 

Kristina, deltagare på seminarium i effektivt jobbsökande för Trygghetsrådet